Finančni video posnetki

Svetovna gospodarska prevlada skozi stoletja

Tako kot so absolutno svetovno dominanco izgubili prejšnji ekonomski imperiji (Aleksandrija, Rim, Velika Britanija,…), jo že od leta 1998 izgubljajo tudi Združene države Amerike. Zanimivo je, da so na velik del upada te svetovne dominance, imeli ukrepi Združenih držav Amerike le manjši vpliv. Večino »dela« je opravilo razpletanje stoletja dolgih gospodarskih anomalij. Kitajska, ki je zasedala vodilni položaj v svetovnem gospodarstvu pred industrijsko revolucijo, se tako ponovno vrača na vodilno mesto. Posledično se seveda povečuje tudi pritisk na de-dolarizacijo sveta, o katerem razmišljajo tudi v vrhu svetovne finančne oblasti. Eden izmed njih je tudi bivši glavni ekonomist pri Svetovni banki, ki bi ameriški dolar zamenjal s svetovno »super valuto«, ki naj bi stabilizirala svetovni finančni sistem.

Pravočasno poskrbite za svojo finančno prihodnost

Ta kratek video je bil objavljen pred letom in pol z namenom, da ljudi opozori na to, da se je potrebno na tretje življenjsko obdobje (upokojitev) pripraviti pravočasno in na pravilen način. Gospodarski in finančni izzivi, ki so danes pred nami, so od takrat postali še veliko večji in jih nikakor ne gre podcenjevati.

V videu boste tako našli nekaj nasvetov o varčevanju in ustvarjanju zdrave finančne prihodnosti za vas in vaše najdražje. Čeprav video predstavlja situacijo v Združenih državah Amerike in nagovarja ameriške državljane, lahko hitro potegnemo marsikatero vzporednico s situacijo v Evropi. Namen tega videa je, da vas pripravi vsaj do razmišljanja o pravočasnem ukrepanju. V kolikor boste pripravljeni narediti še korak naprej, smo vam v Premoženjski pisarni Oberč Jereb pripravljeni z veseljem pomagati!

Zakaj srebro vedno prehiti zlato

Kljub padcu cene s 30,56 evrov za unčo (31,1035 g) na vsega 12,97 evrov, ostaja srebro v dolgoročnem naraščajočem trendu, katerega začetek sega v leto 2000. Z vidika predvidenega razvoja finančnih dogodkov v prihodnje bi bilo zato smiselno, da bi ljudje današnjo ceno srebra videli kot izjemno nakupno priložnost! S tehničnega vidika gledano, možnost ponovne močne rasti cene srebra narašča iz dneva v dan. Podobnemu razvoju dogodkov smo bili priča že tudi v obdobju med leti 2008 in 2011.

Takrat je cena srebra po 45,5 % korekciji (avg., sep., okt. 2008) uprizorila rast, ki je pogumne investitorje konec aprila 2011 nagradila z več kot 300 % dobičkom! V kratkem filmu si poglejte argumente zaradi katerih srebro vsakič znova prehiti zlato v rasti (procentualno). Eden izmed njih je tudi ta, da je srebro denar ljudi, zlato pa denar centralnih bank…

Švica

Lukas Reimann, politik, član Švicarske ljudske stranke (SVP) in državnega sveta v naslednjem video posnetku spregovori o nujnosti vzpostavitve zdravega denarnega sistema z delno podlago v zlatu. Za Švico pravi, da je imela 40% pokritost svojega denarja v zlatu, ki je bilo zapisano v ustavi, povsem tiho in na skrivaj ukinili. A prav zaradi tega kritja je bil frank v preteklosti stabilen, varen in neodvisen. Danes je njegova pokritost le še 8%. Še več resnic o finančnem sistemu si lahko pogledate tu ali s klikom na video. 

Prav zaradi tega so štirje člani švicarskega parlamenta ustanovili t.i. zlato iniciativo, s katero želijo doseči naslednje tri cilje: švicarsko zlato mora biti shranjeno v Švici, švicarska centralna banka ne sme več prodajati zlata in švicarski frank bi moral biti vsaj z 20% podprt z zlatom. Ali bodo z iniciativo uspeli, bo konec tega meseca pokazal referendum za katerega so morali predlagatelji med švicarskim prebivalstvom zbrati kar 100.000 podpisov.